dissabte, 29 d’octubre del 2016

ETLAB

ETLAB

Aquesta entrada tractarà de l'etlab més concretament laboratori d'educació i tecnologia. Aquest laboratori és una aula on dins podem trobar tot un conjunt d'aparells multimèdia que ajuden als nens a descobrir el món a través d'aquests. Nosaltres com a futurs professos hem de conèixer's i sàpiguer utilitzar-los és per n'això que hem anat a veure com s'utilitzaven i per a la nostra sorpresa hem trobat moltes coses noves que mai havíem vist. Personalment veig que tots aquests aparells són recursos molt útils que més endavant podem utilitzar per ensenyar als nostres alumnes tot allò que el món els envolta, d'una manera més propera i fàcil, ja que les tecnologies ens ajuden a fer les nostres classes més interessants i entretingudes i als nens els i encanta jugar amb totes les tecnologies.

Dins del laboratori hem pogut jugar amb una wi, amb les pissarres digitals interactives, veure el món a través del Google maps, ficar-li la peça que li feia falta a l'esquelet i moltes coses més.


Els alumnes tenim accés aquesta aula per dissenyar i crear qualsevol pràctica, i poder fer-la a l'escola en qualsevol d'aquests recursos tecnològics, gràcies a aquests aparells podem fer pràctiques molt innovadores i divertides per als infants. Per n'això crec què és un molt bon recurs a l'aula, i les aplicacions didàctiques i metodològiques de l'etlab ofereixen un gran ventall de recursos informàtics i tecnològics, que en un futur seran imprescindibles en l'educació.











dimecres, 26 d’octubre del 2016

TURNING POINT

TURNING POINT és una aplicació molt útil per conèixer la resposta del públic al qual se li fa alguna pregunta o enquesta, gràcies a aquesta aplicació podem saber la resposta de manera immediata, a més el programa et mostra de manera gràfica tot allò que han respòs els assistents.


En el món de l'educació pot ser una eina molt útil per fer exàmens als alumnes de manera divertida i dinàmica que fa que els nens a la vegada que s'avaluen juguen, l'únic que necessiten es pressionar el botó i la seva resposta és reflectirà en la diapositiva de l'enquesta.

Personalment m'agrada molt aquesta eina i la veig molt útil dins els món de la docència.


dilluns, 24 d’octubre del 2016

Pissara digital interactiva (PDI)

Aquesta entrada tracta de les aplicacions didàctiques i metodològiques de la pissarra digital interactiva, una eina molt interessant que ofereix diferents tipus d'opcions molt útils dins l'aula.
La pissarra digital interactiva (PDI) és una pantalla tàctil de grans dimensions on a través d'ella podem navegar per internet, crear dibuixos, mirar vídeos, etc.
Es un recurs molt flexible capaç d'adaptar-se a qualsevol metodologia de qualsevol àmbit. Fàcil d'utilitzar i a més a més també ens serveix de projector d'imatges de vídeo, fotos i molt més, la PDI a poc a poc s'ha fet un lloc dins de les aules de l'escola i cada dia la utilitzen més professors i professores per fer les seves classes més divertides i interessants. Dins de l'educació es una eina molt important, ja que deixa enrere les antigues pissares on s'hi havia d'esborrar cada dia el que és feia i només tenien una finalitat, molt diferent de la PDI que podem fer qualsevol cosa i emmagatzemar-la per tornar-la a utilitzar quan es torni a necessitar.
Per acabar, voldria puntualitzar que els infants participen de manera activa en totes les activitats fetes en aquesta pantalla i això suposa molt positiu en l'ensenyament significatiu dels nens, captan tota l'atenció d'allò que s'està fent a classe.

Resultado de imagen de pizarra interactiva digital niños

dijous, 13 d’octubre del 2016

Aplicacions didàctiques i metodològiques del google apps

Google és una plataforma que ofereix moltes possibilitats d'ús, com seria calendari, compte a Youtube, compte a la xarxa social Google plus, blogs gratuïts, google maps,  traductor, drive i molt més.

Google apps són un conjunt d'eines en línia que ofereixen als usuaris d'internet moltes possibilitats per treballar de forma segura, còmoda i gratuïta. Cal destacar que es pot treballar amb aquestes eines en qualsevol moment i lloc, ja que, només es necessita un ordinador i accés a internet.

Dins la plataforma de GOOGLE Podem trobar eines molt interessants com seria el Google Docs on dins d'aquest programa trobem un conjunt d'instruments d'ofimàtica molt necessaris per treballar de manera remota i segura. També que permet una col·laboració en temps real entre grups de treball de qualsevol mida. Google Sites ens ofereix la possibilitat de crear i compartir pàgines web.

Aquestes ofereixen molts altres productes com seria el google calendar, correu de missatgeria electrònic més anomenat "gmail" i molts d'altres molt útils en el món educatiu.

Dins de l'àmbit de l'educació podem utilitzar aquesta eina de manera molt profitosa com seria la utilització del gmail per fer hangaouts amb altres companys i professors de forma remota sense moure's de casa.

I per acabar la meva opinió és que gràcies a totes les possibilitats que ens ofereix aquesta plataforma farem un pas endavant en el món de l'educació, ja que tot això ens afavoreix, les tecnologies estan a l'ordre del dia en avantatges i són essencials en la nostra vida, ajuden que els infants s'interessen per les tasques de l'escola fent-les més lúdiques i atractives per a ells. Sempre que se'ls ensenyi a utilitzar-les de manera adequada i segura per a tots i totes.




dijous, 6 d’octubre del 2016

WebQuest


El WebQuest consisteix en una estratègia d'aprenentatge que proporciona l'ús educatiu d'Internet, ajuda a cercar de manera fàcil tota aquella informació que proporciona Internet. Consisteix en una activitat enfocada a la investigació d'informació per als infants.

A la Webquest el que et trobes són activitats, una guia del procés de treball i un conjunt de recursos on es troben les respostes al problema. D'aquesta manera l'alumnat aprèn a navegar per Internet, analitzar la informació que aporta Internet, sintetitzar-la, comprendre-la, modificar-la,... Per aquest motiu les Webquest són un recurs molt utilitzat per molts professors, ja que permeten el desenvolupament de totes aquestes habilitats.

Elements d'una Webquest:

INTRODUCCIÓ

Ens proporciona una petita informació del tema a tractar. També aporta orientacions a l'alumnat sobre el tema necessàries per a la tasca a realitzar.

TASCA

És el resultat final de l'activitat que els alumnes han de portar a terme.

PROCÉS

És la descripció dels passos a seguir per dur a terme la tasca.

RECURSOS

Llistat de pàgines web per cercar informació sobre el tema. El professor ha localitzat abans per ajudar a l'estudiant a finalitzar la tasca.

AVALUACIÓ

Aquí es troba l'explicació de com serà avaluada la realització de la tasca, tots els criteris en què es guiarà el professor.

CONCLUSIÓ

La conclusió resum l'experiència i aporta una reflexió del procés que s'ha fet servir per aquesta activitat recordant el que s'ha après.

WEBQUEST aporta als alumnes el desenvolupament de moltes capacitats:

1. Comparar, identificar, establir diferències i semblances entre si: Identificant, aquesta i semblances i diferències de situacions, fets, ...

2. Classificar: Agrupar coses en categories definibles en base dels seus atributs.

3. Induir: Deducció de generalitzacions o de principis desconeguts d'observacions o de l'anàlisi.

4. Deducció: Deducció de conseqüències i de condicions sense especificar de principis i de generalitzacions daus.

5. Analitzar errors: Errors que identifiquen i d'articulacions en el seu propi pensament o en el d'un altre

6. Construir l'ajuda o prova per una asserció

7. Abstracció: Identificant i articulant el tema subjacent o el model general de la informació

8. Analitzar perspectives: Perspectives personals que identifiquen i d'articulacions sobre edicions.